Cultuur, Kidsproof, Kunst

Beleef De Alde Feanen

Je bezoek aan Nationaal Park De Alde Feanen begint bij het bezoekerscentrum! De vrijwilligers vertellen je graag over het prachtige gebied en de activiteiten. De  expositie geeft informatie over de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna, het beheer en de recreatie in het gebied.

Op pad in de natuur. In De Alde Feanen worden jaarrond diverse excursies en activiteiten georganiseerd. Ook zijn er wandel-, fiets- en vaarroutes om het gebied zelf te ontdekken. De vrijwilligers achter de balie kunnen je er alles over vertellen! Een overzicht van alle activiteiten en excursies vind je op www.np-aldefeanen.nl/kalender

Geraakt!
In het bezoekerscentrum vind je de expositie Geraakt! over de laatste vlucht van Lancaster R5682. Deze Britse bommenwerper is tijdens de Tweede Wereldoorlog in De Alde Feanen neergestort.

Zwaluwhaven
Ter nagedachtenis aan het offer van de bemanning van Lancaster R5682 en uit respect voor de nabestaanden heeft de Provincie Fryslân de Friese architect Nynke Rixt Jukema opdracht gegeven om een monument te ontwerpen. De zwaluwhaven staat symbool voor ‘het leven’ dat teruggebracht wordt op de plaats waar zeven jonge mannen hun leven waagden voor onze vrijheid.

 

Adres Bezoekerscentrum
De Stripe 12, 9264 TW Earnewâld
www.np-aldefeanen.nl

Routebeschrijving
Komende vanaf de N31/Wâldwei: volg de borden Earnewâld. Neem op de Feansterdyk de afslag naar De Stripe. Je vindt ons achter het Skûtsjemuseum.

Reis je met het openbaar vervoer? Plan de route op www.9292.nl. Let op: vanuit Drachten maak je dan gebruik van de Opstapper. Meer informatie hierover op www.qbuzz.nl.

Openingstijden 2023

Bekijk hier de meest actuele openingstijden van  2023.

Entree expositie bezoekerscentrum
0 t/m 4 jaar: Gratis
Studenten: Gratis
5 t/m 12 jaar: € 1,00 p.p.
Volwassenen: € 2,00 p.p.
Groepen (vanaf 20 pers): € 1,00 p.p.