Activiteitenkalender

Je vindt hier de leukste excursies van De Alde Feanen. Stap aan boord van de Blaustirns of ga op pad met een boswachter en leer tijdens een onvergetelijke tocht of wandeling van alles over dit unieke laagveen moerasgebied. Je kunt een excursie boeken via onze kalender. Vind hier alle excursies.

27 mei    

Vaar- en wandelexcursie XL in De Alde Feanen

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverskolonie, je komt het allemaal tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op deze extra lange excursie waarin we niet alleen varen door het laagveen moerasgebied, maar ook aanmeren bij de “Rûne Sâne” om daar een wandeling (van circa 40 minuten) te maken.

Boek hier

27 mei    

Open Dag Skûtsjesmuseum

Vier je zaterdag ook het 25 jarig bestaan mee van het Skûtsjesmuseum? Er zijn veel extra activiteiten. Ook voor kinderen. Gratis toegang.

Boek hier

28 mei    

Sleepboten & Shanty's

Pinksterzondag 28 mei komt het shantykoor de Brêgesjongers naar de haven. Vanaf 14.00 uur treden ze op. Terwijl het publiek de sleepboten, die traditiegetrouw in grote getale aanmeren in de haven in het Pinksterweekend kan bewonderen, zingen de Brêgesjongers op het pleintje bij de ‘otter’ aan de kade uit volle borst.

Boek hier

29 mei    

Vaarexcursie XL - Verhalen in het landschap van Nationaal Park De Alde Feanen

n Nationaal Park De Alde Feanen zijn de sporen van het verleden nog goed zichtbaar in het landschap. Onze excursieleider neemt je, al varend, mee in de (cultuur)historie van het gebied en laat je met andere ogen naar het landschap kijken.

Boek hier

30 mei    

Vaarexcursie XL 'Op zoek naar de Blaustirns'

Tijdens deze Extra Lange vaarexcursie gaan we op zoek naar één van de meest karakteristieke vogels van Nationaal Park De Alde Feanen; de blaustirns (zwarte stern). Hiervoor maken we een rondje ‘om de zuid’ langs It Kobbelân en It Eilân.

Boek hier