Kidsproof, Natuur

Kidsproof genieten in De Alde Feanen

Ga je ook op avontuur in De Alde Feanen? Leer spelenderwijs de natuur ontdekken. In en om het bezoekerscentrum zijn verschillende activiteiten voor de jeugd. Op deze pagina vind je ook De Alde Feanen Bingo, super leuk om mee op pad te gaan!

Speurtocht

Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er spannende speurtochten, zowel in het bezoekerscentrum als in de doe- en beleeftuin. Je haalt de speurtochten
gratis bij de balie.

Jeugdactiviteiten

Wil je mee op excursie of een workshop volgen? Tijdens schoolvakanties en in de weekenden worden er diverse activiteiten georganiseerd.
Kijk hier voor de kalender met alle activiteiten.

Rugzakroutes
Met een rugzak vol onderzoeksmateriaal als een echte ranger ga jij een belangrijk moerasgebied van West-Europa in. Weet jij wat daar beweegt tussen de struiken? Volg onze rugzakroutes en ontdek aan de hand van verschillende opdrachten wat er leeft in het gebied. De routes zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, onder begeleiding van een ouder of begeleider. Je haalt je rugzak bij de balie van het bezoekerscentrum. Lees hier meer informatie.

Vooraf reserveren kan via 0511 –539618. Kijk hier voor al onze rugzakroutes.

Kosten: voor leden van It Fryske Gea €2,- per kind, voor niet-leden €2,50 per kind.

Doe je mee met De Alde Feanen Bingo?

In dit gebied valt van alles te ontdekken. Kun jij de de bingokaart vol krijgen?

 

Er is er één jarig! Hoera Hoera!
Voor kinderfeestjes hebben we een speciale rugzakroute. Help de boswachter, ontdek de vogels, zoek diersporen en word een juniorboswachter!

Kosten: voor leden van It Fryske Gea € 3,-
per kind, voor niet-leden €3,50 per kind.

Activiteiten voor scholen
Kijk op www.np-aldefeanen.nl voor informatie over schoolreisjes of een excursie op maat.