Kidsproof, Natuur

Kunst in de natuur

Maak de mooiste kunstwerken in de natuur. Kunstenaars halen vaak inspiratie uit de natuur. Een mooie zonsondergang, bijzondere vogel of mooie gevormde tak. Als je goed kijkt is er veel te zien! Gebruik de natuur om een mooi kunstwerk te maken.

Benodigdheden
Materialen uit de natuur, bijvoorbeeld blaadjes, takjes, steentjes en veren.

Aan de slag!
1. Zoek in de natuur of tuin naar een mooie plek voor jouw kunstwerk. Dat kan bijvoorbeeld een boomstronk of mooie tak zijn. Misschien lijkt de tak wel op een slang? Of zie je in een boomstronk een gezicht? Gebruik je fantasie! Een kunstwerk op tegels of gras maken kan natuurlijk ook.
2. Ga op zoek naar materialen waarmee je je kunstwerk kunt maken. Denk aan mooie bladeren, takken of misschien vind je wel een veer van een vogel. Gebruik materialen die los op de grond liggen, zo beschadig je de natuur niet.
3. Nu kun je aan de slag met je kunstwerk! Het is leuk om een foto van je kunstwerk te maken als aandenken. Wij vinden het ook erg leuk om je kunstwerk te zien! Deel je kunstwerk op Facebook of Instagram met #aldefeanen.

 

Leuke spellen voor tijdens een wandeling

Natuurmemory
Ga in de natuur op zoek naar een mooi voorwerp, bijvoorbeeld een bijzonder blaadje of een steen in een mooie kleur. Geef deze aan iemand anders, hij mag nu op zoek naar precies hetzelfde voorwerp.

De Alde Feanen-alfabet
De a is van aalscholver, de b is van boom. Kun jij bij elke letter van het alfabet iets bedenken wat met De Alde Feanen te maken heeft?

1 minuut stilte
Wees 1 minuut helemaal stil en doe je ogen dicht. Vertel elkaar wat je hebt gehoord.

Meer opdrachten
Kijk op de website van It Fryske Gea voor meer toffe activiteiten en filmpjes. Ook op de website van het Nationaal Park vind je doe-opdrachten om thuis te doen.