Kidsproof, Natuur

Op bezoek bij Alde Feanen Verhuur

Beleef De Alde Feanen ook eens in de nacht! Midden in het Nationaal Park vind je Alde Feanen Verhuur. Een heerlijke plek om aan boord te stappen en zelf op ontdekking te gaan.

Hidden Gems van Ulbe
Bij Ulbe Postma ben je aan het juiste adres om een dag vanuit Eernewoude te genieten vanaf het water of ontdek dit unieke moerasgebied op de fiets. Want naast de verhuur van sloepen en zeilboten kunnen fietsers hier ook terecht voor elektrische fietsen. En kan Ulbe je van alles vertellen over dit gebied. Wil je liever langer blijven dan één dag? Bekijk dan ook eens de vakantiewoningen!

Unieke beleving

Naast verhuur van sloepen, fietsen en prachtige accommodaties biedt Alde Feanen Verhuur  je in de avond een unieke beleving. Stap aan boord en beleef een spannende en onvergetelijke vaartocht van twee uur in het pikkedonker. De schipper  zal je tijdens deze tocht van alles vertellen. Van lokale (spook)verhalen tot wetenswaardigheden over de nacht. Maar ook zul jij de stilte in dit gebied gaan ervaren en worden opgeschrikt door geluiden die je hiervoor nog niet kende.

Denk aan het overscheren van de zeldzame meer-vleermuis en het geluid van de uil in de nacht.

Ook zul je je verwonderen over de mooie avondluchten en de sterrenhemel. En voor de oplettende kijker is er in de verte nog een mooie glinstering te zien van de ogen van een schichtige ree die in het riet wegduikt.

De tocht wordt elke maandagnacht gevaren in het Nationaal Park De Alde Feanen van mei tot eind september. Voor groepen is nachtvaren ook op andere dagen mogelijk.

Durf jij het aan? Laat je nu verwonderen en reserveer deze avontuurlijke vaartocht!

Afvaart sloep: 21.30 uur.
Opstapplaats: De Stripe 22, 9264 TW, Earnewâld/Eernewoude
Prijs € 17,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar 12,50 p.p.
Via de mail info@aldefeanen.com of 06 4437 8989

Bekijk hier het complete aanbod.

Wij vroegen Ulbe Postma naar zijn meest favoriete plek van dit gebied. Je vindt hier zijn tips:
Rondje Saiterpetten & Alde Wei is mijn meest favoriete rondje. Dat is zeker een aanrader. De mooiste plek is aan de zuidkant van de Ule Krite. Daar liggen een aantal rietvelden met schitterende petgaten die waren al van mijn Pake en zijn nog steeds van de familie. Van kinds af aan kwamen we hier al eieren zoeken, vissen, jagen en riet-snijden.
Het is een gebied waar je optimaal kunt genieten. Vandaar dat Ulbe dan ook benadrukt, ben je in dit unieke gebied ‘geniet’!