Natuur

Op bezoek bij ANJA

Varend vanaf Grou ontdek je een hele andere kant van NP De Alde Feanen.​In het gezellige watersportdorp Grou valt van alles te beleven. Slenter even heerlijke door de pittoreske straatjes, geniet op een terras van een culinaire break en vergeet dan vooral niet om vanaf het water te genieten van dit prachtige deel van De Alde Feanen.​​

Zelf eropuit

Wil je zelf erop uit met je gezin, vrienden of familie. Bij ANJA verhuur kun je terecht voor een compleet aanbod. Van sloepen, tourboten tot zeiljachten. ANJA biedt een ruim assortiment aan waardoor je hier voor iedere gelegenheid terecht kunt en jouw ontspannen dag op het water vlekkeloos kunt laten beginnen.

Dit watersportbedrijf heeft ook de perfecte locatie, het ligt namelijk direct gelegen aan het Pikmeer (naast Het Theehuis).

 

Watersportbedrijf ANJA werd al in 1948 opgericht onder de naam Watersportbedrijf ANJA en werden de eerste open zeilboten verhuurd vanuit Grou. Deze ‘vrouwelijk naam’ komt dan ook nog van vroeger. Toen in 1948 Annie en Jack Tempel open zeilboten gingen verhuren in het centrum van Grou besloten ze de beide eerste letters van hun naam te gebruiken als naam voor hun zaak.

Robin Doorenbos, eigenaar van ANJA groeide zelf ook op in watersportdorp Grou. Al op jonge leeftijd was hij dol op het water en het water in deze omgeving. Op vijftienjarige leeftijd wilde hij dan ook niets liever dan werken voor Watersportbedrijf ANJA, toen nog als vakantiekracht, voor het tanken en schoonmaken van de boten.

Maar al tijdens zijn vakantiewerk droomde hij ervan om ooit de zaak over te mogen nemen.

Robin wilde maar al te graag van zijn passie zijn werk maken. En in 2017 kwam deze droom uit. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot een jong en energiek bedrijf waar ook activiteiten worden georganiseerd zoals GPS-sloepentochten en zeilwedstrijden.

Wanneer je gaat varen met een boot van Watersportbedrijf ANJA krijg je altijd een waterroutekaart mee. Ook kan het enthousiaste team je voorzien van routetips. Voor geen van de boten is het noodzakelijk om een vaarbewijs te hebben. Bekijk gauw hier het complete aanbod en boek alvast een mooie dag op het water.

Lunch aan boord! Wil je je vaartocht nog unieke maken? Neem dan een lunch mee aan boord. Want wat is er gezelliger dan onderweg in de natuur te picknicken. Voor maar €15,50 per persoon boek je bij het huren van een boot een luxe lunchmand.

Wij gingen op bezoek bij ANJA en kregen hier de beste tips voor een onvergetelijke dag op het water

Wat is je favoriete route?
Mijn favoriete route is uiteraard vanaf Grou, over het Pikmeer en de Wijde Ee door de Jansloot naar de Modderige Bol, daar vaar ik helemaal door naar de Veenhoop, onder de Hooidamsbrug door, even een rondje over It Wiid en dan via de Neare Saiter, Saiterpetten, Sytse Maaikesleat, Ransleat. Grute krite, Geau, Greft weer terug naar Grou.

Wat is jouw mooiste plek in De Alde Feanen

Er zijn erg veel mooie plekken in De Alde Feanen, we komen zelf graag in de Modderige Bol en bij de Kop van Jacobi.

Wat zou je de bezoekers van het park graag mee willen geven aan tips, suggesties?
Ga langs bij het bezoekerscentrum, hier leer je erg veel over De Alde Deanen waardoor je met een andere blik door het gebied gaat!